Комплексна практика на Прикарпатті. День другий: похід на скелі Довбуша, підкорення гори Маковиця

Опубліковано: 06.06.2016, 8:15

У другий день практики 28 травня студенти вивчали типи екосистем гірських районів та їх функціонування, біотичне різноманіття, зокрема й тваринний світ.

Ске́лі До́вбуша – скельно-печерний комплекс, унікальна пам’ятка історії та природи, що лежить на висоті 668 м над рівнем моря. Це скелясті виступи пісковиків заввишки до 80 м, що утворились більше 70 млн років тому на дні палеогенового моря. Унікальний скельний комплекс названий на честь легендарного опришка Олекси Довбуша. Це неповторне за своїми формами і розташуванням нагромадження гігантських скель, каменів, завжди темними ущелинами, ямами, потаємними ходами та стежками.

Гора Маковиця – одна з найвищих вершин в околиці Яремче. Сама гора відносно невисока – заввишки всього 984 м, але за хорошої видимості з неї добре проглядаються хребет Явірник, вершини Хом’як, Синяк і Довбушанка (Добошанка), а також Говерла з Петросом на південному заході. На самій верхівці гори встановлено металевий хрест і вказівники: до м. Яремче звідси 3,5 км (година і 15 хвилин ходу), а до Скель Довбуша – 4,5 км (1 год 45 хв ходу).

Орографічно Маковицю можна відносити до масиву Горгани, який простягається орієнтовно на 75 кілометрів з північного заходу від долини річок Мізунки і Ріки, на південний схід до долини річки Прут.

12 13 14 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11


Наверх