Южно-Українська АЕС знову зустрічає студентів-географів з УДПУ

Опубліковано: 23.07.2016, 9:47

Вже вдруге третьокурсників спеціальності «Географія» природничо-географічного факультету під керівництвом викладачів кафедри географії та методики її навчання к.геогр.н., доц. І.В. Кравцової, к.пед.н., ст.викл. М.С. Кугай приймає з екскурсією Южно-Український енергетичний комплекс, який розташований у м. Южноукраїнськ Миколаївської обл..

ФОТО 1

Екскурсія була надзвичайно цікавою і насиченою. Знайомство з історією створення атомної електростанції відбулось у навчальному інформаційно-культурному центрі «Імпульс». За допомогою макетів продемонстровано технологію отримання атомної енергії, діяльність всього енергетичного комплексу. Студентам також показали відеофільм, який розкрив загальну картину енергетичної ситуації в Україні, особливості Южно-Українського енергетичного комплексу та його місце у енергетичній системі України загалом.

ФОТО 2 ФОТО 3

Далі студенти відвідали три підрозділи Южно-Українського енергетичного комплексу: Южно-Українську АЕС, Ташлицьку ГАЕС, Олександрівську АЕС.

ФОТО 4

Наступним етапом екскурсії було знайомство з повномасштабним тренажером на базі недобудованого четвертого енергоблоку, в якому знаходяться точні копії блочних щитів управління атомних енергоблоків.

ФОТО 5

         Працівники АЕС разом із студентами провели невеличкий експеримент, в ході якого з’ясувалось, що радіаційний фон поблизу АЕС знаходиться в нормі, і навіть менший, ніж природний фон гранітних порід. Студентам дали змогу самостійно працювати з дозиметром, з чим вони справились з успіхом.

ФОТО 6

Цікава і надзвичайно інформативна розповідь працівників АЕС зуміла доступно для нефахівців у цій сфері розкрити особливості роботи на АЕС. Географи оцінили важливість атомної енергетики у світі та Україні, її економічну доцільність та екологічну безпеку, переваги та недоліки, а також всю серйозність та відповідальність роботи на електростанції. 


Наверх