Науковці факультету стали учасниками міжнародного симпозіуму «Підвищення обізнаності та освіти з біобезпеки та біозахисту в Україні».

Опубліковано: 31.10.2016, 7:46

27 жовтня в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбувся міжнародний симпозіум «Підвищення обізнаності та освіти з біобезпеки та біозахисту в Україні», в якому взяли участь доцент Вікторія Валюк, старший викладач Ірина Миколайко, викладач Катерина Косар.
Фото1
Захід проводився у рамках та за фінансової підтримки Партнерського проекту Р633 «Освіта та поширення знань в Україні» між Міністерством оборони Великобританії, Українським науково-технологічним центром, Інститутом біохімії ім. О. В. Палладіна Національної академії наук України, Українською асоціацією біобезпеки.
Під час симпозіуму з доповідями виступили: Галина Гергалова, Ярослава Максимович (Українська асоціація біобезпеки), Влада Пашинська (Український науково-технологічний центр). Були підняті питання управління біоризиками, біобезпекою та біозахисту в Україні.
Фото 2
Фото 3
Програма симпозіуму включала тренінги для студентів і викладачів із питань біологічної безпеки і біологічного захисту з використанням вітчизняного та закордонного досвіду.
Доцент кафедри хімії, екології та методики їх навчання Вікторія Валюк стала учасником проекту «Освіта та поширення знань в Україні» та членом ГО «Українська асоціація біобезпеки».
З урахуванням того, що Україна є учасницею Конвенції про заборону розробки, виробництва та накопичення бактеріологічної (біологічної) і токсичної зброї та про її знищення (КБТЗ), виконання даного проекту дозволить зробити значний внесок у розвиток системи біозахисту та біобезпеки в Україні.


Наверх