Відзначаємо 25-річчя незалежності Туркменістану

Опубліковано: 02.11.2016, 9:36

27 жовтня в рамках 25-річного ювілею незалежності Туркменістан проведено рольову гру у вигляді прес-конференції «25 років незалежності Туркменістану: здобутки і перспективи» зі студентами 42 та 43 груп. Ініціатором заходу виступила доцент кафедри географії та методики її навчання Марина Кугай.
Під час заходу висвітлювалися питання: Чого досягла країна за цей час? Якими темпами розвивається економіка? Що спільного в рисах розвитку України та Туркменістану? Чим особлива культура країни?
У студентів та викладачів факультету – учасників рольової гри прес-конференції була нагода дізнатися відповіді на ці та багато інших запитань безпосередньо у громадян Туркменської республіки – студентів 42а групи природничо-географічного факультету. В ролі журналістів виступили громадяни України – студенти 42 та 43 груп.
Фото 1
Учасники прес-конференції переглянули документальний фільм про досягнення в усіх сферах Туркменістану за роки незалежност , що вийшов в країні до ювілею найголовнішого державного свята.
Фото 2
Фото 3
На заході також була представлена виставка традиційного туркменського одягу та фотовиставка «Мій Туркменістан». Урочисто відбулося завершення заходу: символічним обміном національним хлібом і гімном Туркменістану.
Фото 4
Фото 5
Фото 6
Прес-конференція дозволила українським студентам ближче познайомитися з економікою, культурою, релігією, освітою країни і зрозуміти, що незалежність Туркменістану – важлива віха в житті народу. Вона стала історичною і політичною необхідністю, втілила в собі всі риси, властиві туркменському народові: мудрість, послідовність, цілеспрямованість, толерантність, вибір головної мети, уміння довести до логічного завершення розпочату справу. З перших днів будівництва нового життя народ Туркменістану глибоко усвідомлював, що досягнення справжньої свободи і самостійності – це не тільки набуття незалежності, а й її становлення, зміцнення з політичної та економічної точок зору, завоювання гідного місця і поваги в світовій арені.
Фото 7


Наверх