Лабораторно-практичний курс «Практикум з хімії»

Опубліковано: 27.11.2017, 16:04

Інноваційною формою співпраці та профорієнтаційної роботи природничо-географічного факультету зі школами міста є проведення викладачами кафедри хімії, екології та методики їх навчання лабораторно-практичного курсу «Практикум з хімії».
Заняття проходили на базі лабораторії органічної та біологічної хімії під керівництвом доцента Вікторії Валюк та учителя хімії, директора ЗОШ №1 імені О.С.Пушкіна Зорини Коваленко.
Під час практикуму, який є комплексною організаційною формою навчання, для учнів 11 класу проведено майстер-клас з лабораторного заняття «Кольорові реакції на білки та амінокислоти»

Юні дослідники мали можливість експериментувати в сучасній хімічній лабораторії природничо-географічного факультету, що сприяло розвитку в них наукового інтересу до поглибленого вивчення хімії. Окрім того. це можливість зацікавити учнів предметом, показати, що хімія є не тільки фундаментальною шкільною дисципліною, а ще й і цікавою наукою з безліччю повчальних та захопливих експериментів.

Доцент Валентина Цимбалюк продемонструвала учням цікаві хімічні досліди: «Хімічний світлофор», «Пінний фонтан», «Змії», «Вулкан», які викликали бурхливі оплески присутніх.



Такі заходи мотивують школярів до експериментальної роботи. А це, в свою чергу, вимагає від них прояву ініціативи, спостережливості і самостійності в прийнятті рішень.

Юні дослідники в хімічній лабораторії УДПУ імені Павла Тичини


Наверх