Співпраця з Інститутом географії НАН України

Опубліковано: 28.11.2018, 15:11

У рамках співпраці з кафедри географії та методики її навчання з Інститутом географії НАН України відбулася урочиста презентація монографії С. П. Дорошкевича «Природа Середнього Побужжя у плейстоцені за даними вивчення викопних ґрунтів».

Варто відмітити, що автор книги є давнім другом кафедри і не перший рік співпрацює з її викладачами. В основу дослідження покладено результати даних ґрунтових розрізів, отриманих в околицях м. Умані. Так, у 2012 році за участі доктора геологічних наук, професора Половки С. Г. та кандидата географічних наук Лаврика О. Д. було вибрано ділянку для закладання ґрунтового розрізу. На черговому засіданні кафедри географії та методики її навчання відбулося обговорення змісту книги.

У монографії розв’язано фундаментальні наукові питання з історії розвитку природи Середноьго Побужжя у плейстоцені за результатами досліджень такого важливого компоненту природи як ґрунти, показано можливості використання палеопедологічних досліджень у палеогеографічних реконструкціях, стратиграфічних побудовах, господарській діяльності.

Від імені всього професорсько-викладацького складу хочеться подякувати авторові за подарунок і висловити сподівання на подальшу творчу співпрацю. З книгою можна ознайомитися на кафедрі географії та методики її навчання.


Наверх