Еколого-біологічні особливості господарськоцінних рослин

Опубліковано: 22.02.2019, 14:17

20 лютого 2019 року на кафедрі біології та методики її навчання відбувся науково-методичний семінар «Еколого-біологічні особливості господарськоцінних автохтонних та алохтонних видів рослин у центральній частині Правобережного Лісостепу України».

Спікерами семінару були науково-педагогічні співробітники кафедри біології та методики її навчання природничо-географічного факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини і Уманського національного університету садівництва, наукові працівники НДП «Софіївка» НАН України.

Учасників науково-методичного семінару привітали декан природничо-географічного факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, д.с.-г.н., проф. Валерій Миколайко та завідувач кафедри к.б.н., доц. Ігор Красноштан.


Теоретична й практична частина семінару передбачали висвітлення наступних тем:

1. Еколого-біологічні особливості декоративних рослин на прикладі представників роду Buddleja L.
2. Еколого-біологічні особливості плодових культур на прикладі представників роду Amelanchier Medik.
3. Еколого-біологічні особливості овочевих культур на прикладі селери коренеплідної (Apium graveolens L.).
4. Біологічні особливості розмноження та вирощування саджанців обліпихи крушиноподібної (Hippophae rhamnoides L.) із стеблових живців.

В обговоренні питань брали участь співробітники кафедри та гості: Тетяна Мамчур к.с.-г.н., доцент кафедри біології, куратор наукового гербарію УНУС (Um) та Вікторія Кецкало, к.с.-г.н., доцент кафедри овочівництва УНУС.

За результатами роботи семінару його учасниками було обговорено перспективи та напрямки організації досліджень спрямованих на поглиблення філогенезу автохтонних та алохтон них видів рослин, розширення їх господарського використання та впровадження в практичну діяльність організації освітнього процесу.


Наверх