Всесвітня акція «Година Землі»

Опубліковано: 01.04.2019, 9:10

Година Землі ‒ особлива міжнародна акція, з року в рік проводиться в останню суботу березня. Брати участь в акції може кожен ‒ достатньо вимкнути світло і всі електричні прилади лише на одну годину. Такий крок розцінюється як голос за збереження навколишнього середовища.Вперше Година Землі була проведена в 2007 році. У перший раз свято пройшло в Сіднеї і його учасниками були лише мешканці одного міста. Проте уже через рік до акції приєдналися жителі 35 країн. З кожним роком кількість учасників збільшується, зараз їх число вимірюється мільярдами. Примітно, що в акції беруть участь не тільки прості громадяни, але і найбільші комерційні підприємства, символічно жертвують заради порятунку планети своїм прибутком.

У цьому році годину Землі пройшла 30 березня з 20:00 до 20:30 на території корпусу №2 університету за ініціативи науково-дослідної лабораторії «Екологія і освіта».

На підтримку кампанії до заходу долучилися представники природничо-географічного, інженерно-педагогічного, історичного факультетів, факультету початкової освіти, Інституту економіки і бізнес-освіти, учні та учителі ЗОШ №3 м. Умань.

Під час акції відбувся невеликий концерт та флешмоб «Година Землі 2019» від студентів-екологів. У цей період завдячуючи професору Ігорю Ткаченку учасники заходу змогли спостерігати у телескоп зіркове небо та найяскравіші планети.


Наверх