Участь географів у міжнародній конференції

Опубліковано: 10.04.2019, 9:42

На початку квітня у Кіровоградській льотній академії Національного авіаційного університету (м. Кропивницький) вп’яте відбувалася традиційна Міжнародна науково-практична конференція «Теоретичні і прикладні напрямки розвитку туризму та рекреації в регіонах України». Безпосередню участь у роботі конференції взяли й викладачі кафедри географії та методики її навчання УДПУ імені Павла Тичини: доктор географічних наук, професор Григорій Денисик та кандидат географічних наук, доцент Олексій Ситник.

Учасників конференції вітає начальник академії, кандидат технічних наук, доцент Артур Дрезналь

Пленарне засідання конференції було присвячене нагальним проблемам розвитку туризму в регіонах України
Конференція викликала широкий резонанс у наукової спільноти України. До участі в конференції представили доповіді понад 90 науковців. з Києва, Львова, Харкова, Одеси, Вінниці, Сум, Тернополя, Ужгорода, Луцька, Черкас, Умані, Полтави, Кривого Рогу, а також з Казахстану, Білорусі, Словаччини, Азербайджану, Естонії. Серед учасників конференції 17 докторів та 37 кандидатів наук, керівники закладів середньої освіти та позашкільних закладів, працівники музеїв, аспіранти і студенти. Вражає і спектр наукових дисциплін, які опікуються проблемами розвитку туризму: економічні, географічні, педагогічні, технічні, юридичні, біологічні, історичні, геологічні та філологічні.


З доповіддю «Художнє ландшафтознавство у сучасному туризмі» виступив проф. Григорій Денисик

Доцент Олексій Ситник у своєму виступі проаналізував туризм як перспективу відродження старопромислових районів

Одним з важливих питань, що обговорювалися під час конференції – є фахове забезпечення туристичної галузі. Аналіз діяльності туристичної індустрії показав високі темпи її зростання та значну потребу у кваліфікованих фахівцях, що, власне, і визначає перспективи підготовки кадрів відповідного спрямування.
Більш детально науковці розглянули різні аспекти розвитку туризму на секційних засіданнях за напрямками: «Економічні проблеми, менеджмент та маркетинг в туризмі», «Географія туризму та рекреації», «Теоретичні, методичні та організаційні основи спортивного туризму та активної рекреації», «Психолого-педагогічні та правові аспекти туризму та рекреації, підготовка фахівців з туризму», «Екологічні аспекти туризму та рекреації», «Краєзнавчий туризм».


Наверх