Ботанічна практика студентів-біологів

Опубліковано: 19.06.2019, 14:02

Навчальна практика з анатомії, морфології (на першому курсі) та систематики рослин (на другому курсі) спрямована на закріплення вмінь і навичок, які повинні сформуватись у студентів при вивченні ботанічних дисциплін. Проходить під керівництвом викладачів кафедри біології та методики її навчання Галини Чорної, Олени Андрієнко й Тетяни Коструби.


Серед основних завдань практики набуття належних навичок у вивченні анатомо-морфологічних особливостей рослин та їх екології; закріплення і розширення знань студентів з систематики рослин; удосконалення вмінь і навичок практичної роботи з рослинними об’єктами, методиками їх визначення; проведення порівняльно-морфологічних аналізів рослин.



Тематичним планом навчальної практики передбачено екскурсії для вивчення структури, екології, основних представників різнотипних рослинних угруповань; камеральна (в лабораторії) обробка зібраних матеріалів (опис та визначення рослин, їх морфологічний аналіз, анатомічне вивчення тощо); ведення щоденників і флористичних списків; виконання самостійних спостережень й досліджень за індивідуальними завданнями; складання ботанічних колекцій; участь у природоохоронних заходах. Ознайомлення з видовим складом рослин на території агробіологічної станції університету, зокрема на відділі систематики рослин та в дендрарії; робота по впорядкуванню відділу систематики рослин та дендрарію.



Наверх