До Всесвітнього дня туризму

Опубліковано: 04.10.2019, 10:36

25 вересня 2019 року на стадіоні «Сокіл» відбувся міський Зліт, присвячений Всесвітньому дню туризму та міський етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – дистанція «Смуга перешкод» (в рамках проведення зльоту) серед учнів закладів загальної середньої освіти, за участі студентів і викладачів кафедри географії та методики її навчання. Студенти І-ІV курсів спеціальності «Географія» здійснювали суддійство зльотом, який був організований Станцією юних туристів міста Умані. На всіх видах дистанцій та конкурсів студенти-географи вправно та чітко виконували свої обов’язки, чому сприяло вивчення ними навчальної дисципліни «Краєзнавство і туризм» (проф. Браславська О.В. і викл. Рожі І.Г.).

Мета заходу: збереження, відновлення, популяризація масового туризму та краєзнавства; популяризація та пропаганда туризму серед учнівської молоді, підвищення туристської майстерності учасників Зльоту; зміцнення дружніх стосунків між юними туристами; виховання дітей та молоді у дусі відданості Батьківщині та українському народу через відродження національних і загальнолюдських духовних та моральних цінностей; набуття учнями знань, умінь і навичок, необхідних захиснику Вітчизни; формування у молоді високих морально-психологічних якостей: доброчинності, мужності, сміливості, рішучості, відваги, стійкості, наполегливості, дисциплінованості та ініціативності на основі відновлених народних традицій.
Програма заходу включала:
Дистанція «Смуга перешкод»


Дистанція «Фігурне водіння велосипеда»

Конкурсна програма:
Розпалювання вогнища.

Встановлення намету.

Укладання рюкзака.

Співпраця кафедри географії та методики її навчання зі Станцією юних туристів міста Умані, під керівництвом Кучеренка Віталія Анатолійовича, сприяє формуванню в майбутніх учителів географії практичних навичок краєзнавчо-туристської роботи.


Наверх