Рідна мова

Опубліковано: 24.02.2020, 16:19

Урочисто і водночас тепло по-сімейному на природничо-географічному факультеті відзначили Міжнародний день рідної мови. Вишитий рушник, вишиванка, рідна мова, мамина колискова – це найсвятіші обереги української нації. Організатори заходу допомогли присутнім здійснити подорож бурхливою течією рідної мови, завітати на чарівний «острів словесних скарбів».

Про духовний скарб нації розповів доцент кафедри географії та методики її навчання Андрій Максютов. Він наголосив на тому, що мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато того, чим може пишатись кожний народ.

Українською мовою розмовляли наші діди та прадіди, а матері та бабусі співали колискові! Народ наш сміявся і плакав рідною мовою. Учасники урочистостей згадали і когорту славетних сучасних українських науковців-мовознавців.

Присутнім на святі продемонстрували результат колективного творіння – розуміння і відчуття своєї Вітчизни. На плакаті з зображенням контуру державного кордону України написані віршовані рядки, побажання про рідну мову, свою малу Батьківщину. Це своєрідне послання прийдешнім поколінням.

Пам’ятаймо хто ми є!


Наверх