Андріївські вечорниці

Опубліковано: 13.12.2013, 10:34

12 грудня на передодні свята Андрія студрада природничо-географічного факультету влаштувала справжнє народне дійство – «Великі Андріївські вечорниці».

Ведучі свята

«Господарочки»

Святкування було одночасно домашнім та водночас колоритним, захоплюючим і цікавим. Усі присутні мали змогу поринути в світ давніх українських традицій, адже прикрашений рушниками та національною атрибутикою зал, спокусливі ароматні вареники й пироги, яскраві українські костюми, неперевершена гра акторів зуміли створити атмосферу свята та залишити в пам?яті гостей незабутні спогади.

Частування смачними варениками

Запальні танці

Невід’ємною частиною дійства були також українські обряди, танці та пісні. Кульмінацією вечора стало традиційне кусання Калити, де всі присутні мали можливість спробувати себе в ролі пана Калитинського або Коцюбинского, а також на завершення свята всіх присутні любо частували смачними варениками та пирогами.

У гостях у Калитинського

Андріївські вечорниці вдалися на славу і ще раз підтвердили, що наші студенти вміють не лише навчатися, а знають, поважають та дотримуються давніх звичаїв, традицій та обрядів. Тож давайте і надалі пам?ятати та шанувати те, що залишили нам наші предки, на чому тримається українська культура й нація. Це дає нам можливість згуртувати сучасну українську молодь.

Ми – дружня родина!


Наверх