Міжнародне науково-педагогічне стажування викладачів кафедри біології та здоров’я людини

Опубліковано: 20.09.2024, 15:05

У сучасному світі цифрові технології мають величезний потенціал для трансформації різних сфер життя, включаючи освіту. Втім, є ряд значних проблем, пов’язаних з ефективним упровадженням цифрової трансформації в освітній сектор. Однією з ключових проблем є відставання у використанні сучасних технологій в освітніх закладах, що впливає на якість освіти та підготовку молоді до вимог сучасного ринку праці.

Викладачі кафедри біології та здоров’я людини кандидат біологічних наук Вікторія Скакун та доктор філософії Василь Красноштан пройшли міжнародне науково-педагогічне стажування у Вищій школі менеджменту інформаційних систем (ISMA) (м. Рига, Латвійська Республіка) на тему: «Особливості викладання природничих дисциплін в умовах диджиталізації» зі спеціальності «Біологія та біохімія» обсягом 6 кредитів (180 годин).

Відкрив цей захід доктор юридичних наук, професор, директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва Михайло Віхляєв. Він привітав усіх учасників наукової бесіди та акцентував увагу на важливості та значущості міжнародних зв’язків для розвитку науки. Спікером події була Вікторія Рященко, доктор економічних наук, професор, експерт Академії наук Латвії, директор навчальної програми «Бізнес-адміністрування» Вищої школи менеджменту інформаційних систем (ISMA). Тема її лекції: «Цифрова трансформація в онлайн-освіті». Під час лекції розглянуто ключові аспекти впровадження цифрових технологій у сучасну освітню систему, проведено аналіз ініціатив та політичних документів, спрямованих на покращення якості освіти через використання сучасних цифрових ресурсів, підкреслено важливість цифрової трансформації освіти в контексті викликів ХХІ століття. Зокрема, акцентувалася увага на ролі вчителів у цифровій трансформації та необхідності їхнього постійного професійного розвитку.

Учасниками було опрацьовaно теми, зазначені програмою стажування. За їх результатами були написані наукові роботи, які розміщені у збірнику праць науково-педагогічного стажування. За результатами проходження стажування науково-педагогічні працівники кафедри біології та здоров’я людини отримали сертифікати учасників стажування.


Наверх