Наукова співпраця географів із закордонними партнерами

Опубліковано: 25.09.2024, 9:28

XXXIX Міжнародна науково-практична конференція «Problems of Science and Technology: Innovation and Competitiveness» відбулася нещодавно в м. Aalbor у Данії. Її організатором виступила міжнародна організація International Scientific Unity, метою якої є проведення міжнародних науково-практичних конференцій та представлення новітніх наукових досягнень і результатів досліджень у різних галузях знань, обмін ідеями, обговорення різних точок зору щодо важливих глобальних і актуальних проблем, сприяння науковому співробітництву, стимулювання діалогу та спільних зусиль у вирішенні складних викликів сучасності.

До участі у цій конференції долучився доцент кафедри географії, геодезії та землеустрою Андрій Максютов з доповіддю про наслідки закриття хутряної норкової промисловості у Данії (під час пандемії коронавірусу), підготовлену разом з Jens Christian Lauritsen – директором хутряної ферми поблизу м. Kolding.

Під час секційних засідань доповідь викликала великий інтерес та жваве обговорення, адже проблема знищення 17 мільйонів норок в Данії у жовтні 2020 року спричинила негативні наслідки не лише для економіки, але й для екологічного середовища цієї країни.

Сьогодні проблема наукової комунікації є надзвичайно актуальною для досвідчених викладачів, молодих учених та здобувачів вищої освіти. Проведення конференції такого рівня та масштабу сприяє обміну думками, активізації наукового мислення, підвищує оперативність розповсюдження наукових ідей, що в кінцевому рахунку є підґрунтям розвитку сучасної української науки.


Наверх