Співпраця з школою

Опубліковано: 18.03.2014, 14:18

18 березня на базі природничо-географічного факультету була проведена зустріч з учнями 10-х і 11-х класів Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №10 на тему «Школа університету та університет школі».

Канд. с-г. наук, доц. В. П. Миколайко проінформував учнів випускних класів про переваги навчання в нашому навчальному закладі та наукові лабораторії, які працюють на нашому факультеті.

Учні мали можливість ознайомитися з роботою наукової геологічної лабораторії. Док. геол. наук, проф. С. Г. Половка ознайомив учнівську молодь з історією становлення та колекційним матеріалом мінералів, гірських порід і руд «Геолого-географічного музею Євразії» та відповів на ряд запитань допитливих учнів.

Про мінерали та гірські породи Євразії розповідає д. геол. наук, проф. С. Г. Половка

Про мінерали та гірські породи Євразії розповідає д. геол. наук, проф. С. Г. Половка

Під час знайомства з факультетом учні відвідали цікаве заняття з генетики, яке проводив к. б. н., доцент Р.А. Якимчук, котрий ознайомив школярів з цитологічними основами спадковості організмів. Кожен з учнів мав можливість попрацювати з мікроскопом та самостійно розглянути мікропрепарати.

Про основи генетики розповів к. б. н., доц. Р. А. Якимчук

Про основи генетики розповів к. б. н., доц. Р. А. Якимчук

Під час знайомства з університетом школярі відвідали лабораторію ботаніки та фіторізноманіття, яку очолює к. б. н., доц. Г. А. Чорна. Учням було представлено в спеціалізованих гербарних шафах науковий гербарій кафедри біології та методики її навчання, що створювався впродовж 30 років. Велике враження справили меморіальний гербарій доцента Марії Дем’янівни Бутило та окремі рідкісні види флори України, зібрані студентами факультету при виконанні наукових досліджень. Учні мали можливість ознайомитися з колекцією тропічних та субтропічних кімнатних рослин, яка нараховує більше 50 таксонів.

З роботою лабораторії ботаніки та фіторізноманіття  ознайомила к. б. н., доц. Г.А. Чорна

З роботою лабораторії ботаніки та фіторізноманіття ознайомила к. б. н., доц. Г.А. Чорна

Робота учнів з фіксованими препаратами мушки дрозофіли

Робота учнів з фіксованими препаратами мушки дрозофіли

Подарунок на добру згадку

Подарунок на добру згадку

На добру згадку про співпрацю педагогічному колективу школи, який очолює випускниця нашого університету С. І. Шульга, від співробітників кафедри було подаровано книгу «В.И. Вернадський. Дневники 1917-1921».


Наверх