Екскурсія краєзнавчого спрямування

Опубліковано: 13.10.2015, 12:58

8 жовтня викладачі та студенти природничо-географічного факультету здійснили екскурсію з метою вивчення цікавих з точки зору географії об’єктів Уманського та Гайворонського районів.

Екскурсія передбачалась як  один із запланованих етапів проведеної кафедрою географії та методики її навчання Регіональної науково-практичної конференції «Географічна освіта і наука Черкащини: ретроспектива, сучасні проблеми і перспективи розвитку».

Екскурсійними об’єктами було обрано с. Коржовий Кут Уманського району Черкаської області, с. Хащувате та м. Гайворон Гайворонського району Кіровоградської області.

У с. Коржовий Кут екскурсанти оглянули «Кам’яні сліди», розміщені на виходах граніту у долині р. Ревуха. Місцеві вважають, що залишені Матір’ю Божою та Святим Миколаєм сліди зцілюють від багатьох хвороб.

OДолина р. Ревуха

OСліди

У с. Хащувате науковці відвідали найбільший у Європі меморіальний комплекс «Хащуватська трагедія», де поховано 137 воїнів та близько 1000 розстріляних у роки Другої світової війни жителів с. Хащувате.

фото 3 O Меморіал пам’яті «Хащуватська трагедія»

Цікавою сторінкою екскурсійного маршруту стало Гайворонське депо, яке спеціалізується на технічному обслуговуванні та ремонті вузькоколійних локомотивів, про що розповів бригадир Чернега С.М.

фото 5 фото 6 фото 7 фото 8

Науковці та студенти факультету висловлюють подяку за співпрацю та допомогу у організації екскурсії дирекції Гайворонського районного краєзнавчого музею.


Наверх