Дослідження машинобудівної галузі Умані

Опубліковано: 19.10.2015, 12:51

Одним із завдань комплексної фахової практики з Регіональної економічної і соціальної географії та Краєзнавства і туризму є дослідження підприємств машинобудування. З цією метою студентами IV курсу спеціальності «Географія» під керівництвом викладача Кугай М.С. було відвідано одне з провідних підприємств Умані – ПАТ “Завод “Мегомметр”. За технологічним принципом завод вимірювальних приладів “Мегомметр” має всі види переробок властиві приладобудівному підприємству, від розробки виробів до їх остаточного випуску.

1

Курдибас С.Г. – замісник начальника технічного відділу ознайомила студентів з виробничою сферою місцевого підприємства, принципами розміщення, організацією та структурою виробництва, з умовами та особливістю праці людей, з заходами по збереженню навколишнього середовища, технологіями і спеціалізацією підприємства.

2

ВАТ “Уманський завод “Мегомметр”є основним виробником на пострадянському просторі засобiв вимiрювальної техніки (мегомметри, ампери, мiкроампери, вимiрювачi струму, короткого замикання опору заземлення, iзоляцiї).

3

 Завод “Мегомметр” був постійним учасником ВДНХ, і сьогодні ВАТ “Уманський завод “Мегомметр” бере участь в міжнародних виставках, які проходять як в Україні, так і за рубежем. Прилади електровимірювань підприємства були відмічені однією золотою, однією срібною і трьома бронзовими медалями.

4

Прилади електровимірювань, вимірювальні трансформатори струму які виготовляє завод, високого класу точності, мають великий попит не тільки в нашій країні, але і за її межами. До 1991 року виробу з товарним знаком підприємства поставлялися більш ніж в 40 країн світу.

В даний час ВАТ “Мегомметр” – це сучасне промислове підприємство з виробництва вимірювальних приладів, яке останніми роками значно змінило і розширило номенклатуру приладів, що випускалися.

По спiввiдношенню “цiна – якiсть” продукція пiдприємства стоїть на одному рiвнi зi свiтовими виробниками.

5

Студентсько–викладацький актив природничо-географічного факультету вдячні керівництву ПАТ «Мегометр» за надану нам можливість відвідувати підприємство під час фахової практики з географії. Бажаємо колективу підприємства подолати всі труднощі перехідного періоду і надалі залишатися провідним підприємством у своїй сфері не тільки на пострадянському економічному просторі а й на світовому.

6


Наверх