Майбутні організатори краєзнавчо-туристичної роботи відвідали місцевий СЮТ

Опубліковано: 26.10.2015, 8:18

В рамках фахової практики з краєзнавства і туризму, що вивчається студентами-географами природничо-географічного факультету на IV курсі, під керівництвом завідувача кафедри географії та методики її навчання, доктора педагогічних наук, професора Браславської Оксани Володимирівни, була організована екскурсія до Уманської станції юних туристів. Даний заклад є потужним центром, що здійснює організаційно-методичну та туристсько-спортивну роботу з учнями та вчителями навчальних закладів міста.

фото 1

За всю історію існування станції туристів краєзнавчою та туристською роботою охоплено велику кількість учнівської молоді міста, проведено безліч різноманітних туристсько–краєзнавчих і туристсько–спортивних заходів: пішохідні, велосипедні, водні походи, краєзнавчі експедиції, тематичні екскурсії, змагання з різних видів спортивного туризму. Щорічно проводяться традиційні змагання: Зліт, присвячений Всесвітньому дню туризму, змагання з велосипедного та пішохідного туризму, топографії та орієнтування, змагання в закритих приміщеннях. Кращі вихованці закладу мають певні досягнення – вони гідно представляють рідне місто на обласних змаганнях з пішохідного туризму та спортивного орієнтування, впевнено здобуваючи перемоги, в складі збірної Черкаської області беруть участь у Чемпіонатах України з пішохідного туризму серед юніорів та змаганнях «Кубок Бугу».

фото 3 фото 2

 

Вся ця робота стала можливою лише за умови відданої праці справжніх ентузіастів – керівників гуртків закладу за підтримки адміністрації. Великий вклад в розвиток дитячо–юнацького туризму на сучасному етапі зробили керівники гуртків: Кирилюк Леонід Володимирович, Гонта Олександр Іванович, Цмок Віктор Іванович, Веремієнко Олена Василівна, Сагайдак Валерій Миколайович, Кучеренко Віталій Анатолійович, Марченко Наталія Володимирівна. На сьогоднішній день навчальний процес забезпечує 10 педагогів: 7 основних працівників, 3 сумісники. Кадровий потенціал закладу досить високий: усі педагоги мають вищу освіту.

Сталися зміни і в матеріально–технічній базі: у 2008 році в закладі облаштовано тренувальну залу, що дає можливість займатися пішохідним туризмом і підвищувати свою майстерність протягом усього навчального періоду, не залежно від погоди та пори року, у 2006 році при закладі створено туристську базу для прийому груп дітей з інших регіонів України.

Загалом, станція юних туристів м. Умань займає вагоме місце в системі позашкільної освіти Умані та Черкащини, надаючи якісну освіту туристсько–краєзнавчого напрямку.

 

 


Наверх