Співпраця вишів Черкащини

Опубліковано: 02.11.2015, 7:41

29 жовтня 2015 року на базі кафедри екології та безпеки життєдіяльності (зав. каф. проф. Сонько С.П.) Уманського національного університету садівництва (УНУС) під патронатом Уманського районного відділення Всеукраїнського благодійного фонду «Геоеко – ХХІ століття» (виконавчий директор проф. Половка С.Г., УДПУ імені Павла Тичини) (фото 1) та за безпосередньою участю представників Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відбувся науково-практичний семінар «ГЕОЕКО-2015», який присвячений Всесвітньому дню боротьби зі спустелюванням і посухою.

У роботі цього семінару взяли участь науковці Черкащини, студентська молодь із міст Умань і Черкаси, вчителі та учні із різних шкіл нашого міста (фото 2 – 3).

Із вступним словом перед учасниками семінару виступив завідувач науковим відділом УНУС, кандидат економічних наук, доцент Бурляй Олександр Леонідович.

Привітав усіх присутніх та розпочав роботу цього практичного семінару завідувач кафедри екології та БЖД УНУС, доктор географічних наук, професор Сонько Сергій Петрович.

Програма практичного семінару «Геоеко-2015» була інформативно насичена, де виступили відомі науковці та представники студентства.

Під час проведення пленарної частини цього семінару, було піднято та розкрито низку дискусійних питань, а саме: «Спустелювання як глобальна соціально-економічна та екологічна проблема» (проф. Сонько С.П.); «Глобальні та регіональні процеси, що призводять до спустелювання земель» (док. геогр. наук Кисельов Ю.О.) (фото 4); «Екологічно-толерантні моделі землекористування як засіб боротьби із опустелюванням земель» (студент 21-ек групи Андрій Стецик) (фото 5) та інші.

У другій частині семінару «Геоеко-2015» професор Сонько С.П. провів для учасників цього зібрання навчально-практичну екскурсію, де на практиці показав як потрібно застосовувати сучасні технології для агросфери.

Учасники практичного семінару «Геоеко-2015» плідно попрацювали й збагатилися цінним досвідом, який буде корисним для науки та пропагандистської роботи серед молоді в напрямі збереження природного оточуючого середовища.

Фото1Організатори науково-практичного семінару «Геоеко-2015» професори Сонько С. П.,                                 Половка С.Г. та Кисельов Ю.О.

Фото2Доц. Суханова І. П. та проф. Половка С.Г. під час практичного семінару

Фото3Дружня зустріч проф. Сонька та проф. Білоножка В. Я. (Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького)

Фото4Доповідь професора кафедри екології та БЖД доктора географічних наук Кисельова Ю. О.

Фото5Доповідь студента 21-ек групи Андрія Стецика

Фото6Проф. Сонько С.П. проводить для учасників практичного семінару екскурсію на тему: «Вермикультура – сучасна технологія екологізації агросфери»


Наверх