Культурне життя студентів природничо-географічного факультету – знайомство з творчістю скульптора Олександра Шевчука

Опубліковано: 03.11.2015, 7:50

Здавна славиться наша Уманщина талановитими земляками: письменниками, музикантами, скульпторами, художниками, народними майстрами. Своєрідна енергетика старовинного міста є джерелом творчості майстрів різних жанрів мистецтва.

Студенти молодших курсів під керівництвом викладачів факультету  Валюк В.Ф. та Максютова А.О. відвідали виставку-проект “UMAN STREET ART”, яка експонується в Державному історико-архітектурному заповіднику “Стара Умань”.

Олександр Степанович Шевчук народився в Умані в 1957 році. Одночасно закінчив середню школу та художню студію, де протягом десяти років навчався у талановитого художника-педагога Корнелія Мікіндо. Творчість Олександра Шевчука успішно розвивається на межі мистецтв – архітектури, живопису і скульптури. Скульптор говорить не словами, а пластикою. Його композиції в об’ємно-просторовому вирішенні є цікавими і неповторними. Різні складові елементи доповнюють один одного. Деякі скульптури, на думку автора можна створити для паркових композицій та скверів.

1_ 2 3 4 5

Розглядаючи роботи, студенти намагалися вловити кожен їх фрагмент і розкрити задум автора.

Це був захопливий та незабутній візит студентської молоді до музею, які переконались в неперевершеній майстерності митця та долучилися до світу прекрасного.


Наверх