Виставка креативних новорічних ялинок

Опубліковано: 29.12.2015, 11:37

У рамках Всеукраїнської екологічної акції «Не рубай ялинку» на базі науково-дослідної лабораторії «Екологія і освіта» природничо-географічного факультету УДПУ імені Павла Тичини з ініціативи професора Світлани Совгіри та доцента Ганни Гончаренко проведено традиційну виставку альтернативних ялинок. Акція організовується вже четвертий рік поспіль.
Мета – популяризувати використання альтернативних новорічних композицій, щоб зберегти живі хвойні дерева, переконати громадян України відмовитись від передноворічного вирубування хвойних дерев.
Дуже приємно, що багато студентів виявили бажання долучитися до новорічних експериментів створення альтернативи запашному деревцю. Серед авторів представлених на виставці робіт студенти природничо-географічного факультету, факультету професійної та технологічної освіти, інституту економіки та бізнес освіти, які котрі оригінально підійшли до справи. Їх декоративні роботи вразили різноманітністю технік та креативністю ідей у створені новорічних красунь.
Представлені на виставці альтернативні ялинки згруповані у три категорії. Перша – економічно рентабельні дизайнерські ялинки, друга – ялинки з використанням харчових продуктів (цукерки, макарони, цукор, зерна кави), третя – витвори з вторинних матеріалів (відходи паперу, клею, тканини, ниток, скла, пластику тощо).
Цьогорічна виставка довела, що з кожним роком фантазія студентів розвивається все більше, і можна тільки уявити, які ялинки нас чекають наступного року.
А загалом значна кількість відвідувачів виставки свідчить про цікавість до зміни звичних образів, до альтернативного мистецтва в Україні.
Виставка альтернативних ялинок зацікавила керівництво університету, викладачів та студентів, про що свідчить значна кількість відвідувачів та записи у книзі відгуків.
Голова профкому університету Олександр Осадчий відзначив організаторів виставки моральним заохоченням.
Тож запрошуємо відвідати виставку, яка, сподіваємося, надихне на виготовлення власної святкової композиції.

1 2 3 4 5 7 8 9 10


Наверх