Презентація монографії «Кліматичні умови та агрокліматичні ресурси Черкаської області»

Опубліковано: 16.02.2016, 15:16

16.02.2016 р. на кафедрі географії та методики її навчання відбулась презентація монографії авторів Ситника О.І., Трохименка Т.Г. – «Кліматичні умови та агрокліматичні ресурси Черкаської області»
IMG_1552
Ідея створення наукової праці виникла після захисту Трохименком Т.Г. у 2012-2014 рр. кваліфікаційних робіт з метеорологічної тематики. Велику допомогу під час написання монографії надали начальник Черкаського ЦГМ Постригань В.С. та начальник метеорологічної станції Умань Волжаніна Г.О.
У монографії охарактеризовано особливості кліматичних та мікрокліматичних умов Черкаської області, їх зміни за минулі десятиліття у зв’язку з глобальними змінами клімату та антропогенним впливом. Описані агрокліматичні ресурси, їх значення для сільськогосподарського виробництва та динамічні зміни, які відбулися на початку ХХІ ст. Зазначений вплив погоди і клімату на умови проживання населення та господарство регіону.
IMG_1546
Матеріал, викладений у науковій праці, буде цікавий і корисний для географів, ландшафтознавців, біологів, екологів, фахівців сільського і лісового господарства, охорони природи та раціонального використання природних ресурсів, краєзнавців та студентів.


Наверх