Крок у світ науки

Опубліковано: 22.02.2016, 7:56

Секції «Хімія» Уманського територіального відділення МАН – 10 років

19 лютого на базі природничо-географічного факультету відбувся семінар-практикум вчителів хімії загальноосвітніх шкіл міста Умані з проблеми: «Формування наукового світогляду та критичного мислення учнів при використанні інтегрованого підходу у викладанні хімії», присвячений 10-річчю роботи секції «Хімія» Уманського територіального відділення МАН.
У роботі семінару-практикуму взяли участь працівники методичного кабінету м. Умані, вчителі хімії загальноосвітніх навчальних закладів та викладачі кафедри хімії, екології та методики їх навчання. З вітальним словом до учасників семінару звернулась методист навчально-методичного кабінету Плющ Тетяна Миколаївна, яка закцентувала увагу на актуальних питаннях розвитку Малої академії наук України в умовах викликів сьогодення.

Фото 1
Завідувач кафедри хімії, екології та методики їх навчання Совгіра Світлана Василівна у своєму виступі подякувала присутнім вчителям за співпрацю, яка вже не один рік триває між викладачами уманських шкіл та науковцями природничо-географічного факультету, за якісну підготовку випускників і допомогу в проведенні профорієнтаційної діяльності.
Фото 2
Смирнова Ольга Юріївна, вчитель хімії ЗОШ № 14 виступила з доповіддю на тему: «Формування наукового світогляду та критичного мислення учнів при використанні інтегрованого підходу у викладанні предметів природничого циклу».
Фото 3
У практичній частині семінару свої міні-проекти з теми «Фізичні та хімічні явища в природі і побуті» презентували юні науковці ЗОШ № 14. Цікавими були форми представлення проектних робіт: пам’ятка, рекламація, колаж, рекламний макет, демонстрація дослідів.
Фото 4 Фото 5
Вчитель хімії ЗОШ №14 Беркета Наталія Михайлівна підготувала для учасників семінару матеріали з теми: «Використання інтерактивних технологій на уроках хімії ».
Фото 6
Доцент кафедри хімії, екології та методики їх навчання Валюк Вікторія Федорівна розповіла учасникам заходу про вимоги до написання учнівських науково-дослідних робіт та систему їх оцінювання. У своєму виступі керівник секції «Хімія» Уманського територіального відділення МАН Валюк Вікторія зазначила, що за час роботи МАН (з 2006 року) школу юного науковця пройшли понад 50 старшокласників, а 14 учнів стали переможцями ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН.
Фото 7 Учасники заходу висловили щиру подяку організаторам за змістовну програму, високий рівень проведення семінару, гостинний прийом і змістовне спілкування у колі однодумців, адже такі зустрічі народжують нові ідеї та задуми, надають творчих сил для подальшої діяльності.

Фото 8


Наверх