Факультет долучився до кампанії «Година Землі – 2016»

Опубліковано: 21.03.2016, 16:45

19 березня о 20:30 люди по всьому світу вимкнули світло на одну годину. Цьогорічна «Години Землі в Україні» – це естафета добрих справ – окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, зроблено наголос на необхідності щоденних дій кожного громадянина та уряду у сфері енергоефективності, збереження навколишнього середовища, ощадливого використання ресурсів задля подолання проблеми зміни клімату і досягнення гармонії з природою.
Ініціатором кампанія виступили співробітники науково-дослідної лабораторії «Екологія і освіта».
До цієї акції, яка пройшла на території нового корпусу університету, приєдналися викладачі та студенти природничо-географічного факультету, вчителі, батьки та учні загальноосвітньої школи №3 міста Умань. Доцент кафедри фізики і астрономії та методики їх викладання Ігор Ткаченко запропонував учасникам огляд зіркового неба з допомогою телескопа, за що організатори заходу щиро вдячні.
Під час заходу відбувся невеликий концерт за участю студентів та учнів.

1

2

3

4

5

6

7

Довідково.
Година Землі була розпочата у 2007 році Всесвітнім фондом природи (WWF) в Австралії з метою привернення уваги людства до проблеми зміни клімату. У 2008 році ця успішна акція поширилася світом, у ній взяли участь понад 50 мільйонів людей з 35 країн світу. Україна приєдналася до всесвітньої кампанії у 2009 році. 2015 року Година Землі стала безпрецедентним успіхом – акцію підтримали 172 країни світу, 7000 міст. Цього року в Україні до кампанії долучилися більше 50 міст та містечок, у тому числі Київ, Одеса, Львів, Харків, Полтава та інші. Також, «Годину Землі 2016» підтримали Міністерство екології та природних ресурсів України та Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України.


Наверх