Спільна природоохоронна акція «Упорядкування прибережної смуги Зарембового ставу»

Опубліковано: 05.04.2016, 11:02

1 та 4 квітня за ініціативи вчителів біології ЗОШ №3 Тетяни Стащенко та Михайла Плюща та участі співробітників науково-дослідної лабораторії «Екологія і освіта» УДПУ імені Павла Тичини організовано та проведено природоохоронну акцію «Упорядкування прибережної смуги Зарембового ставу»
Акція проведена в рамках щорічного всеукраїнського заходу з благоустрою «За чисте довкілля». До участі у заході були залучені близько 60 осіб – педагогічний колектив та група «Екос» ЗОШ №3 м. Умань, викладачі та лаборанти природничо-географічного факультету.
Мета акції: здійснення практичної природоохоронної діяльності, охорона і поліпшення стану малих водойм, підвищення екологічної і правової обізнаності молоді щодо охорони водних ресурсів, залучення населення до конкретної роботи з охорони природи.
Під час проведеного заходу було виявлено, розчищено та упорядковано джерела на береговій смузі річки Уманки в районі Зарембового ставу, висаджено дерева та кущі для укріплення його берегів, прибрано прибережну смугу Зарембового ставу річки від побутового сміття, організовано благоустрій суміжних територій, проведено агітаційно-пропагандистську роботу серед жителів мікрорайону, встановлено інформаційний щит, у якому заклякається охороняти малі водойми.
2

3

4

5

6

7

1


Наверх