Ліс – наше майбутнє»

Опубліковано: 11.04.2016, 10:48

Щороку 21 березня світова спільнота відзначає Всесвітній день лісу. В цей день фахівці з усього світу обговорюють проблеми лісу, його екологічну роль і користь, використання лісових ресурсів тощо.

Студенти нашого університету на запрошення лісничого Петра Шевчука ДП «Уманське лісове господарство» Собківського лісництва долучились до природоохоронної акції «Посади ліс», що відбулась 1 квітня у рамках відзначення Всесвітнього дня лісу. Cтуденти ІІ курсу природничо-географічного факультету разом зі студентами Уманського педагогічного коледжу, учнями Уманської ЗОШ №3 взяли участь у висадці саджанців ясена, клена та берези. Кількість учасників акції досягла 60 чоловік.

Захід мав три мети: наукову – дослідити умови вирощування дерев діагональним методом, навчальну – навчити технології посадки граба, клену, берези та виховну – виховати почуття любові до природи, примножити її багатства.

Організаторами акції виступили співробітники науково-дослідної лабораторії «Екологія і освіта» на чолі з професором Світланою Совгірою.

Під час акції було висаджено понад 500 саджанців ясена, клену та берези на площі 1,0 га на обході №4 Собківського лісництва.

Природоохоронна акція «Посади ліс», яка стала вже гарною традицією, вкотре об’єднала молодих людей, яким небайдужа доля природнього потенціалу нашого краю.

DSC04486 1 2 8 DSC04462 DSC04476

Слід пам’ятати, що ліс – це не лише дерева. Ліс – це певний природний комплекс, в якому діє нерозривний взаємозв’язок, закон єдності природи. Однак глобальна вирубка лісів, яка продовжується загрозливими темпами, може призвести до непоправних негативних наслідків. Тому сьогодні дуже важливо зберегти та примножити лісові насадження. Саме тому, не слід порушувати природоохоронне законодавство, а саме ст. 20 Закону України “Про охорону атмосферного повітря” та ст. 27 Закону України “Про рослинний світ”.

Пам`ятаймо, що майбутнє лісу – в наших руках.


Наверх