Круглий стіл «Життя та діяльність Д. І. Менделєєва»

Опубліковано: 27.04.2016, 10:13

25 квітня 2016 року в рамках Днів науки в університеті на кафедрі хімії екології та методики їх навчання проведено круглий стіл, присвячений життю та діяльності Д. І. Менделєєва. Організаторами заходу виступили доценти кафедри Вікторія Валюк, Наталія Горбатюк, Сергій Галушко та студенти-хіміки природничо-географічного факультету.
фото 1
фото 2
Мета круглого столу: розкрити життя та наукову діяльність видатного вченого, а також показати велич і могутність титанічної праці Дмитра Івановича Менделєєва у відкритті ним періодичної системи хімічних елементів, періодичного закону.
Для творчості Д. І. Менделєєва характерні вміння пов’язувати теорію із практикою, науку із промисловістю. Він був ученим, педагогом, громадським діячем.
фото 4
фото 5
Захід проходив у формі виступів студентів з доповідями з використанням ІКТ (Чопенко Олена з доповіддю “Д. І. Менделєєв у пам’яті нащадків” та Кулик Ірина – “Життя та наукова діяльність Д. І. Менделєєва”), презентовано відеофільм про життя вченого.
фото 6
фото3 (2)
Кафедра хімії, екології та методики їх навчання вдячні представникам бібліотеки за підібрані та надані матеріали про життя і діяльність Д. І. Менделєєва.
Отже, даний захід розкрив присутнім яскраву постать видатного вченого.


Наверх