Практикум з біологічної хімії – інноваційна форма профорієнтаційної роботи

Опубліковано: 04.11.2016, 12:05

Інноваційною формою співпраці та профорієнтаційної роботи зі школами міста, що здійснюється кафедрою хімії, екології та методики їх навчання, є проведення лабораторно-практичного курсу «Практикум з біологічної хімії».
Захід проходив на базі лабораторії органічної та біологічної хімії під керівництвом доцента кафедри Вікторії Валюк та старшого викладача Тетяни Небикової. Під час заходу, який здійснювався у формі майстер-класу, проведено лабораторне заняття «Кольорові реакції на білки та амінокислоти» з учнями 10 класу Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 9.
Такі заняття необхідні у зв’язку із тим, що шкільне навчання передбачає вивчення розділу «Молекулярний рівень організації живої природи», який орієнтований на формування в учнів знань про хімічний склад живих систем, елементарних навичок хімічних досліджень, вмінь встановлювати взаємозв’язки між будовою речовин та їх властивостями велика увага приділяється хімічному експерименту.
фото 1
Юні дослідники мали можливість експериментувати в сучасних навчальних хімічних лабораторіях кафедри. Перед виконанням дослідів учнями викладачами кафедри проведено відповідний майстер-клас.
фото 2
фото 3
Жодна з форм навчальної роботи не вимагає від учнів такого прояву ініціативи, спостережливості і самостійності в прийнятих рішеннях, як робота в науковій лабораторії.
фото 4
Проведений практикум є однією із форм профорієнтаційної роботи та забезпечує популяризацію ВНЗ серед школярів міста.
фото 5
Учні 10 класу Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 9 щиро вдячні колективу Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, зокрема науковцям кафедри хімії, екології та методики їх навчання за можливість бути дослідниками та експериментаторами!
фото 6


Наверх