Результати досліджень на агробіостанції

Опубліковано: 17.06.2013, 9:36

Результати досліджень на агробіостанції
ознаменовані одержанням патенту на корисну модель

Завдяки успішному виконанню на базі агробіостанції університету науковцями природничо-географічного факультету польових і лабораторних досліджень, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини вперше за свою історію став співвласником патенту на корисну модель.

Сердечно вітаємо з черговим науковим здобутком авторів патенту – д.б.н. професора Коця С.Я. і к.б.н., доцента Якимчука Р.А. та бажаємо подальших творчих успіхів.


Патент на корисну модель,
отриманий у співпраці УДПУ ім. Павла Тичини та ІФРГ НАН України

Тривалі дослідження колективу кафедри біології та методики її навчання природничо-географічного факультету у співпраці з Інститутом фізіології рослин і генетики НАН України, що проводилися на базі агробіостанції університету, стали передумовою одержання чергового патенту на корисну модель № 78755 «Штам бактерій Bradyrhizobium japonicum PC08 (В-7399) для одержання бактеріального добрива під сою». Керівник роботи – д. б. н., професор Коць С.Я. та декан факультету – к.б.н., доцент Якимчук Р.А. за сприяння і підтримки директора Інституту фізіології рослин і генетики НАН України академіка НАН України Моргуна В.В. впродовж 10 років випробовують створені за допомогою транспозонованого мутагенезу штами бульбочкових бактерій. Щороку окремі з них впроваджуються в аграрне виробництво, зберігаючи довкілля від надмірного використання мінеральних добрив, одночасно здешевлюючи виробництво сільськогосподарської продукції.

Аналіз розвитку симбіотичної системи за станом коренів рослин

Підготовка препаратів
для подальших лабораторних досліджень азотфіксувальної активності рослин

Поваріантне збирання врожаю сої
студентами природничо-географічного факультету

Колектив кафедри біології та методики її навчання
у колі авторів патенту на корисну модель

Колектив природничо-географічного факультету висловлюємо щиру вдячність керівництву ІФРГ НАН України й УДПУ ім. Павла Тичини за надану можливість бути учасниками прикладних наукових досліджень та залучати до їх виконання молодих науковців і студентів факультету.


Наверх