День зустрічі птахів

Опубліковано: 26.03.2019, 8:00

1 квітня – Міжнародний день птахів. Починаючи з 1923 року, свято зустрічі птахів стало традиційним і проходить щороку у рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера». 1 квітня 1906 року була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів, але цей день – це не лише річниця конвенції, а час повернення пернатих з вирію.

Напередодні цього свята викладачі та студенти природничо-географічного факультету традиційно провели Свято зустрічі птахів на базі Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №9. Цього року активну участь у заході брали викладачі кафедри біології та методики її навчання Леся Мороз, Тетяна Небикова та Ірина Бовкун, вчитель біології зазначеної школи Олена Опантан, а також учні.

Викладачі університету разом із студентами розробили для дітей цікаву програму-представлення птахів Черкащини та подарували їм шпаківні.

Організатори свята ознайомили дітей із видовим різноманіттям осілих і перелітних птахів своєї місцевості, місцями їх гніздування, практичними заходами щодо охорони та збереження орнітофауни.


Наверх