Хімічний семінар-практикум

Опубліковано: 26.03.2019, 8:00

22 березня кафедрою хімії, екології та методики їх навчання спільно з відділом освіти Уманської міської ради на базі Уманської ЗОШ І–ІІІ ступенів № 11 ім. М. П. Бажана проведено семінар-практикум для вчителів хімії міста Умань «Сучасний урок в контексті нових освітніх стандартів». Захід організовано з метою вдосконалення методики проведення сучасного уроку хімії з використанням ефективних форм і методів навчання, які сприяють популяризації хімічних знань, розвитку інтересу учнів до сучасної хімічної науки.

На початку семінару методист з навчально-виховної роботи Т. Плющ зосередила увагу на питаннях мотивації учнів до навчання. Під час пленарної частини семінару к. хім. н., доцент кафедри хімії, екології та методики їх навчання В. Валюк виступила з доповіддю «Сучасні інноваційні технології у вивченні хімії в школі» та розкрила зміст понять про інноваційну навчальну діяльність, інноваційні технології, основні види освітніх технологій.

У практичній частині заходу вчителі А. Віштак та Л. Ситник (Уманська ЗОШ І–ІІІ ступенів № 11) провели майстер-клас «Проектна діяльність на уроках хімії як засіб формування життєвих компетентностей учнів». Під час засідання «круглого столу» учасники семінару обговорили роль і значення інноваційних технологій у сучасному житті в цілому та в освітянській галузі зокрема.


Наверх