Виїзна польова практика студентів-біологів

Опубліковано: 04.06.2019, 14:27

Комплексна навчально-польова практика студентів-біологів ІІ та ІІІ курсів з фізіології рослин та зоології хребетних тварин.

Різноманітність рельєфних структур та специфічність формування і розвитку рослинних та тваринних організмів Лівобережної частини річки Дністер – є надзвичайно цікавими і пізнавальними у розумінні організації органічного світу.

Неабияку цікавість у вивчені флори дослідного регіону має урочище «Гайдамацький Яр». Специфічна геологічна структура визначила специфіку видових відмінностей розвитку рослинних організмів.

В низині урочища «Гайдамацький Яр» бере свій початок потік, який є лівою притокою р.Мурафи і виступає основою розвитку водної флори.

Захопливою була подорож студентів до печерного комплексу урочища. Видова різноманітність тваринного світу печер викликала щире здивування студентів.

Цікавою і пізнавальною в розумінні історії регіону досліджень була краєзнавча екскурсія, що дозволило порівняти минуле і сучасне у житті людей даного регіону.

Змістовним та актуальним було вивчення органічного світу поблизу гідро – та сонячної електростанції. Реградовані ландшафти пов’язані із зміною сонячної інсталяції та побудовою гідроспоруд суттєво вплинули на рослинний світ.

Чарівні краєвиди річки Дністер на кордоні з Молдовою.


Наверх