Всеукраїнська науково-практична Інтернет-конференція «Природничі науки в системі освіти»

Опубліковано: 31.03.2020, 20:07

Протягом останніх років у весняний період традиційним на базі кафедри біології та методики її навчання стало проведення інтернет-конференції «Природничі науки в системі освіти». Цьогоріч 18 березня конференція зібрала широке коло викладачів і студентів-науковців. Враховуючи статус заходу як інтернет-конференції, пленарне засідання проходило у формі інтерактивного спілкування представників оргкомітету з визначеним колом учасників із різних секцій, які перебували в режимі online-конференції на Skype-зв’язку. Натомість виступи доповідачів транслювалися усім учасникам в online-режимі.

Загалом у роботі конференції взяли участь 46 учасників, з них докторів наук – 3, кандидатів наук – 20, викладачів – 5, студентів – 18. Крім співробітників Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини до участі були залучені науковці Уманського національного університету садівництва та Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН України.
У ході конференції були обговорені дискусійні питання у межах чотирьох секцій: новітні здобутки біологічної науки; екологічні проблеми природокористування та охорони навколишнього середовища; сучасні проблеми та перспективи розвитку географічної науки і освіти; методологічні аспекти викладання дисциплін природничого циклу в закладах вищої і загально-середньої освіти. Обрані теми доповідей стали плідним підґрунтям для обміну думками із зазначених проблематик.
За підсумками узагальнення пропозицій учасників даного заходу складено резолюцію конференції та формується збірник матеріалів, електронну версію якого можна знайти за посиланням а друковані його примірники та сертифікати про участь було надіслано авторам.
Оргкомітет конференції висловлює щиру подяку співорганізаторам та усім учасникам конференції й налаштований на продовження взаємовигідної співпраці в різноманітних наукових проектах.

Збірник 2020


Наверх