Інтерактивний режим навчання

Опубліковано: 28.04.2020, 9:17

Відповідно до рішення Уряду від 22 квітня 2020 року Загальнонаціональний карантин (у тому числі закладах освіти) продовжено до 11 травня 2020 року. Всі заклади освіти продовжують працювати з використанням технологій дистанційного навчання, а це означає, що і наш факультет має бути готовий до завершення навчального року дистанційно.

Дистанційне навчання на сьогодні є сукупністю сучасних технологій, що забезпечують доставку інформації в інтерактивному режимі за допомогою використання інформаційно-комунікаційних технологій. Основнимипринципами дистанційного навчання на природничо-географічному факультеті є інтерактивна взаємодія у процесі роботи, надання студентам можливості самостійного освоєння досліджуваного матеріалу, а також консультаційний супровід у процесі дослідницької діяльності. Основну роль у здійсненні дистанційного навчання відіграють сучасні інформаційні технології. Для забезпечення дистанційного навчання в університеті створене та функціонує інформаційно-освітнє середовище Moodle.


В електронних навчальних курсах дисциплін, що розміщені у Moodleє теоретичні ресурси, презентації, лекції, термінологічні словники, завдання та методичні рекомендації, методичні вказівки для виконання лабораторних робіт, а також ресурси для модульного контролю знань та підсумкової атестації.

Поряд з цим, для онлайн-комунікації використовуються платформи CiscoWebexMeetings, Zoom,GoogleHangoutMeetings,Discord,Microsoft Teams,Skype та Teams.
У дистанційному навчанні важливо налагодити візуальний контакт між викладачем та студентом, що забезпечує чітку подальшу організацію освітнього процесу. Дистанційне навчання студентів природничо-географічного факультету – це можливість самореалізуватися та самовдосконалюватись в будь-який час, будувати для себе індивідуальний графік навчання та навчатися там, де комфортно і у зручному темпі. Окрім того, студенти завжди можуть повернутися до вивчення складніших питань, кілька разів подивитися відео-лекції, перечитати переписку з викладачем.

А поки ми повинні – дотримуватися правил карантину, берегти себе та бути відповідальними!


Наверх