ПРОБЛЕМНА ЛЕКЦІЯ ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ХЕРСОНСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО АГРАРНО-ЕКОНОМІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Опубліковано: 09.11.2020, 11:32

Для слухачів Школи аграрного лідера Херсонського державного аграрно-економічного університету кандидатом географічних наук, доцентом кафедри географії та методики її навчання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Олексієм Ситником була прочитана проблемна лекція на тему: «Глобальні зміни клімату і Україна: виклики та сценарії розвитку» .  Лекція  організована факультетом архітектури та будівництва за співпраці з Українським проектом бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP (координатор проекту – д. с.-г. н., професор Аверчев Олександр Володимирович).

Відкрила захід декан факультету архітектури та будівництва, доцент Руслана Бабушкіна, яка зазначила, що глобальні зміни клімату є однією із найбільш актуальних тематик екологічних проблем суспільства й Школа аграрного лідера  – це комунікаційний майданчик комфортного спілкування науковців та молоді з метою ознайомлення із подіями та чинниками, які впливають на зміну клімату, зокрема заходами щодо розв’язання глобальної проблеми. Адже, відомо, що суспільство має використовувати будь-яку можливість для побудови кращого майбутнього для нащадків.

Модераторами заходу виступили декан факультету архітектури та будівництва, доцент Руслана Бабушкіна та доцент кафедри землеустрою, геодезії та кадастру Тетяна Мацієвич.

У засіданні взяли участь здобувачі вищої освіти факультетів архітектури та будівництва, рибного господарства та природокористування Херсонського державного аграрно-економічного університету.

О. Ситник перед слухачами розкрив питання нагрівання атмосфери Землі і глобальних зміни клімату, які продовжують розвиватись швидкими темпами. Значна увага приділена пандемії COVID-19, яка внесла свої корективи у життя людей нашої планети й України зокрема. Були розглянуті шляхи адаптації до кліматичних змін та необхідності відновлення в Україні технологій активних впливів на гідрометеорологічні процеси, які можуть мати важливе значення для забезпечення економічної та екологічної безпеки України.

Учасники зібрання відзначили, що захід був змістовним, а лекція вразила широким спектром проблематики.

 

Сподіваємось на подальшу співпрацю !!!


Наверх