Екскурсія вихованців еколого-натуралістичного центру міста Умані в музеї зоології ім. М. Ф. Коваля

Опубліковано: 05.03.2021, 10:44

4 березня 2021 року вихованці еколого-натуралістичного центру міста відвідали музей зоології ім. М. Ф. Коваля УДПУ імені Павла Тичини.

Екскурсію проводила науковий керівник музею кандидат біологічних наук, доцент кафедри біології та методики її навчання Мороз Леся Миколаївна. Учні були ознайомлені з фауною Черкащини та інших областей України, з екзотичними видами тварин інших країн.

Колекція музею нараховує близько 400 видів хребетних і безхребетних тварин: риб, плазунів, птахів, ссавців, кишковопорожнинних, губок, голкошкірих червів, членистоногих.

Серед експонатів є звичайні для нашого регіону види: Ворона сіра, Грак, Галка, Бабка блискуча та ін., а також представлені види, що занесені до Червоної книги України.

Факультет пишається зібраною у музеї унікальною колекцією тропічних метеликів, що постійно поповнюється новими екземплярами; колекцією пташиних яєць, яка була зібрана та оброблена студентами під час навчальних практик із зоології. Для реєстрації існуючих зоологічних об’єктів створено електронний каталог. Музей є базою для науково-дослідної роботи професорсько-викладацького складу УДПУ й інших ЗВО України, аспірантів і студентів, а також використовується при проведенні олімпіад різних рівнів з біології, географії та екології.


Наверх