Про участь доцентів кафедри географії та методики її навчання у роботі V-ої Всеукраїнської науково-практичної конференції «Управління та раціональне використання земельних ресурсів в новостворених територіальних громадах: проблеми та шляхи їх вирішення»

Опубліковано: 11.03.2021, 12:12

04-05 березня 2021 року гарант освітньо-професійної програми Середня освіта (Географія. Біологія та здоров’я людини) другого (магістерського) рівня вищої освіти, к.геогр.н., доцент кафедри географії та методики її навчання І.В. Кравцова; гарант освітньо-професійної програми Середня освіта (Географія. Біологія та здоров’я людини) першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, к.геогр.н., доцент кафедри географії та методики її навчання О.І. Ситник взяли участь у роботі V-ої Всеукраїнської науково-практичної конференції «Управління та раціональне використання земельних ресурсів в новостворених територіальних громадах: проблеми та шляхи їх вирішення», яка проходила в змішаному режимі з використанням платформи Zoom в Херсонському державному аграрно-економічному університеті (http://www.ksau.kherson.ua/ksau/news/6035-2021-03-09-1.html ).

Рис. 1. Пленарне засідання V-ої Всеукраїнської науково-практичної конференції «Управління та раціональне використання земельних ресурсів в новостворених територіальних громадах: проблеми та шляхи їх вирішення»

 

Модератори конференції: Юрій Іванович Яремко – д.е.н., професор кафедри землеустрою, геодезії та кадастру; Наталія Василівна Дудяк – завідувач кафедри землеустрою, геодезії та кадастру, к.е.н., доцент.

Мета наукової конференції – обговорення та пошук рішень актуальних проблем, пов’язаних із існуючими практичними питаннями в сфері землеустрою та перспектив розвитку топографо-геодезичних робіт, встановлення контактів, обмін практичним і науковим досвідом, публікація результатів наукових досліджень.

 

Рис. 2. V Всеукраїнська науково-практична конференція «Управління та раціональне використання земельних ресурсів в новостворених територіальних громадах: проблеми та шляхи їх вирішення», формат роботи – змішаний з використанням платформи Zoom

Рис. 3. Учасники науково-практичної конференції

 

Всеукраїнська науково-практична конференція працювала за такими секціями: управління земельними ресурсами ОТГ в умовах децентралізації влади; просторове планування території громад: способи, принципи, методи; формування картографічної основи ОТГ; особливості правового регулювання земельними ресурсами в ОТГ; охорона та раціональне використання земельних ресурсів ОТГ.

У роботі конференції взяли участь понад 120 науковців та практиків. Були представлені 64 територіальні громади та селищні ради, 28 закладів вищої освіти України, 11 наукових центрів та 6 профільних підприємств.

Рис. 4. Олександр Миколайович Нечипоренко – д.е.н., доцент, заступник директора з наукової роботи Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» НААН України, професор кафедри організації підприємства та біржової діяльності Національного університету біоресурсів та природокористування України, м. Київ

Рис. 5. Павло Петрович Колодій – завідувач кафедри геодезії і геоінформатики, к.е.н., доцент Львівського національного аграрного університету, м. Дубляни

 

Рис. 6. Владислав Юрійович Пересоляк – завідувач кафедри землевпорядкування та кадастру, кандидат наук з державного управління, доцент Ужгородського національного університету, м. Ужгород

Рис. 7. Анатолій Анатолійович Колосюк – завідувач кафедри геодезії та землеустрою, к.е.н., доцент Одеської державної академії будівництва та архітектури, м. Одеса

Доцент кафедри географії та методики її навчання Ірина Віталіївна Кравцова взяла участь у роботі секції «Охорона і раціональне використання земельних ресурсів в ОТГ». Тема доповіді: «Садово-паркові ландшафти в структурі земельних ресурсів Уманської ОТГ».

Доцент кафедри географії та методики її навчання Олексій Іванович Ситник взяв участь у роботі секції «Управління земельними ресурсами ОТГ в умовах децентралізації влади». Тема доповіді: «Реформа адміністративно-територіального устрою України – виклики сьогодення».

Кафедра географії та методики її навчання щиро вдячна організаторам конференції за роботу та високий рівень підготовки і проведення науково-практичного заходу.


Наверх