Відкрите заняття

Опубліковано: 16.04.2021, 12:14

                15 квітня 2021 року доцент кафедри географії та методики її навчання, кандидат педагогічних наук Оксана Герасименко провела відкрите заняття з регіональної економічної і соціальної географії на тему: «Суспільно-географічна характеристика регіонів Південна та Східна Африка» відповідно до робочої програми ОС «бакалавр», ОП Середня освіта (Історія. Географія).

Лекція відбулась онлайн на платформі Google Meet. Метою заняття було ознайомлення здобувачів вищої освіти з комплексною соціально-економічною характеристикою регіонів Південна та Східна Африка; розвиток обізнаності в географічних та соціально-економічних проблемах регіонів через вивчення територіально-диференційованих господарських, соціокультурних і соціоекологічних питань; виховання здатності самостійно поглиблювати знання шляхом пошуку й опрацювання нової інформації з використанням сучасних засобів зв’язку, вміння працювати в команді.

У ході лекції викладач використала традиційні методи навчання (усний виклад матеріалу, бесіда, диспут) та вміло поєднала з інноваційними технологіями навчання («мікрофон», «конспект у вигляді анкети», «складання ментальних карт засобом web-технологій», «снігова куля», «кейс-метод»). Виклад матеріалу супроводжувався мультимедійною презентацією. Мету заняття досягнуто. Всі питання висвітлені. В обговоренні лекції взяли участь викладачі кафедри географії та методики її навчання. В цілому лекція пройшла на високому навчально-методичному рівні.


Наверх