ХІМІЧНА ПРАКТИКА З ВИВЧЕННЯ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ

Опубліковано: 01.10.2021, 10:36

Хімічна практика студентів 4 курсу спеціальності Середня освіта (Хімія) проходила на тих підприємствах, з яким заключено договора про співпрацю (керівник, викладач Роман Подзерей). Однією з таких організацій є Національний дендрологічний парк «Софіївка» НАН України.

Здобувачі вищої освіти для набуття знань з хім- та біо- технології, паркобудівництва тощо та їх використання для практичних цілей під час практики ознайомилися з напрямами фундаментальних та прикладних досліджень з актуальних напрямів науки і техніки, які виконуються в дендропарку. Зокрема, це нові високодекоративні сорти та гібриди деревних і трав’янистих рослин; наукові обґрунтування створення нових заповідних територій; екологічно безпечні заходи щодо підвищення стійкості проти збудників, захворювань і шкідників; нові та модифіковані, інтенсивні технології вирощування садивного матеріалу декоративних та малопоширених плодових рослин; біотехнології, тощо.

Здобувачі ознайомилися із роботою науково-дослідної лабораторії «Мікроклонального розмноження»: підбором живильних середовищ для культивування в умовах in vitro найбільш цінних декоративних, сільськогосподарських та лікарських рослин; встановленням оптимальних умов культивування і вкорінення in vitro, адаптації рослин-регенерантів до умов in vitro та дорощування їх до товарних кондицій; збереженням генофонду рідкісних та зникаючих видів рослин в умовах in vitro та розробка технологій їхнього розмноження з метою охорони ex situ та реінтродукції в природні умови з метою запобігання скорочення чисельності популяцій.

Ці знання майбутні фахівці зможуть використати у професійній діяльності, зокрема у процесі написання портфоліо.


Наверх