Щорічний міський Зліт присвячений Всесвітньому дню туризму

Опубліковано: 28.09.2021, 13:56

28 вересня 2021 року на стадіоні «Сокіл» міста відбувся міський Зліт присвячений Всесвітньому дню туризму та міський етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – дистанція «Смуга перешкод» (в рамках проведення зльоту) серед учнів закладів загальної середньої освіти, за участі здобувачів вищої освіти і викладачів кафедри географії та методики її навчання. Студенти І-ІV курсів спеціальності 014.07 Середня освіта (Географія) здійснювали суддійство зльотом, який був організований Уманським міський центром позашкільної освіти «Територія творчості». На всіх видах дистанцій та конкурсів здобувачі вищої освіти вправно та чітко виконували свої обов’язки, чому сприяло вивчення ними дисциплін географічного циклу. Керівниками від кафедри географії та методики її навчання були: завідувач кафедри, професор Оксана Браславська та старший викладач Інна Рожі.

Мета заходу: збереження, відновлення, популяризація масового туризму та краєзнавства; пропаганда туризму серед учнівської молоді, підвищення туристської майстерності учасників Зльоту; зміцнення дружніх стосунків між юними туристами; виховання дітей та молоді у дусі відданості Батьківщині та українському народу через відродження національних і загальнолюдських духовних та моральних цінностей; набуття учнями знань, умінь і навичок, необхідних захиснику Вітчизни; формування у молоді високих морально-психологічних якостей: доброчинності, мужності, сміливості, рішучості, відваги, стійкості, наполегливості, дисциплінованості та ініціативності на основі відновлених народних традицій.

Перевірка готовності суддів
Дистанція «Смуга перешкод»
Дистанція «Фігурне водіння велосипеда»
Дистанція «Спортивне орієнтування»

Для здобувачів вищої освіти участь в Туристських Зльотах – це формування краєзнавчої компетентності, ціннісних орієнтирів та утвердження національно-патріотичної свідомості, вільний розвиток особистості, де формується її соціально-громадський досвід.


Наверх