Підвищення цифрової грамотності екологами факультету

Опубліковано: 26.11.2021, 9:39

Нещодавно в рамках формування у викладачів цифрової грамотності на базі УкрІНТЕІ відбувся українсько-латвійський семінар в онлайн режимі «Розвиток цифрової науки в Латвії та Україні: сучасний стан і перспективи». Участь у заході взяли екологи природничо-географічного факультету (професор Світлана Совгіра, доцент Наталія Душечкіна, викладачі Роман Подзерей, Святослав Мандебура, Тетяна Марочкіна).

Організаторами заходу запропоновано значний масив актуальних матеріалів за різними напрямами наукової діяльності у електронному вигляді, призначений для здійснення наукової та освітньої діяльності.

У ході семінару висвітлювалися питання щодо відкритої науки та Національного репозиторію академічних текстів України, а також відкритої науки у Латвії – дослідження ситуаційного картування, учасники, дорожня карта та стратегія реалізації. На особливу увагу заслуговують виступи Яніса Крейцбергса та Олени Чмир про принципи академічної етики й доброчесності, які є надзвичайно актуальними у наукових колах України.

Учасники семінару отримали сертифікати (6 акад. год.)


Наверх