Виставка унікальних альтернативних ялинок

Опубліковано: 17.12.2021, 11:09

В Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини є гарна традиція напередодні Нового року проводити виставку альтернативних ялинок, ініціатором якої є науково-дослідна лабораторія «Екологія і освіта» (завідувач – професор Світлана Совгіра). Цьогоріч виставка проходить уже одинадцятий раз.

Відкриття виставки здійснено керівництвом університету на чолі з ректором Олександром Безлюдним. Олександр Іванович схвалив ініціативу науково-дослідної лабораторії «Екологія і освіта» і зазначив, що завдячуючи багаторічній і ціленаправленій роботі лабораторії спостерігається тенденція переходу на використання альтернативних ялинок.

Підтримав ректора декан факультету Валерій Миколайко, який зазначив, що  головне завдання виставки – популяризація дбайливого ставлення до природи, адже заміна лісових красунь на альтернативні скоротить попит на великі дерева і збереже їх життя.

Усвідомлюючи екологічні проблеми з якими час від часу доводиться зустрічатися людству, модератори виставки закликають усіх замінити звичайну ялинку на альтернативну. Її можна зробити власноруч за допомогою паперу, мотузок, картону та інших матеріалів.

На виставці вдало продемонстровано альтернативні ялинки, виготовлені із запчастин та механізмів автомобілів, приладів персональних комп’ютерів, засобів бджільництва та інших матеріалів.

Цього року змінюється формат відвідування виставки, що передбачає дотримання посилених протиепідемічних заходів, тому організаторами виставки забезпечено її віртуальний перегляд.

Виставка діятиме в аудиторії 211, корпусу №1 УДПУ упродовж грудня-січня.


Наверх