Семінар-практикум учителів географії міста Умані

Опубліковано: 11.05.2022, 15:27

З метою підвищення професійної майстерності педагогічних працівників, оволодіння новими знаннями, сучасними компетентностями, методами та технологіями навчання 11 травня 2022 року відбувся онлайн семінар-практикум на тему: «Використання активних форм та сучасних методик на уроках географії», організатором якого виступили Уманський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №10 – медична гімназія» Уманської міської ради Черкаської області, центр професійного розвитку педагогічних працівників управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради й кафедра географії та методики її навчання нашого університету.

З вітальним словом виступили доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри географії та методики її навчання Оксана Браславська та консультант ЦПРПП Тетяна Плющ.

У якості спікера на захід було запрошено Галину Молчан, директора Уманського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №10 – медична гімназія» Уманської міської ради Черкаської області з доповіддю на тему: «Презентація освітньої діяльності закладу».

Цікавою та пізнавальною була презентація на тему: «Використання сучасних методик навчання на уроках географії» Любові Підан, вчителя географії НВК № 10 – медичної гімназії.

З презентацією на тему: «Сучасний вчитель як провідник змін в освіті» виступила Оксана Герасименко, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри географії та методики її навчання.

До виступу був запрошений Олексій Ситник кандидат географічних наук, доцент кафедри географії та методики її навчання. Доповідь на тему: «Метеорологічні спостереження як елемент географічної компетентності учнів» була інформаційно насиченою, супроводжувалася відеопрезентацією.

Методичний діалог та вироблення рекомендацій були здійснені Тетяною Плющ, консультантом ЦПРПП управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради та Тетяною Тарасюк, керівником ММО вчителів географії.

Учасники онлайн семінару-практикуму мали змогу обмінятися думками щодо актуальності проблематики заходу, поставити запитання спікеру. Під час рефлексії учасники залишили позитивні відгуки про захід та побажання наступних зустрічей.


Наверх