Практичні виміри цифрової освіти екологів факультету

Опубліковано: 04.05.2023, 16:17

4 травня викладачі та здобувачі ОП Екологія першого бакалаврського та другого магістерського рівнів пройшли практичні заняття у форматі цифрової освіти. Заняття проводив у форматі воркшоп Михайло Пацан, фахівець з цифрових технологій Університету професій майбутнього.

Практичне заняття «Вступ до складних мереж» проведене з метою формування в учасників фундаментального розуміння теорії та аналізу складних мереж. Екологи дізналися про різні моделі мереж, такі як: мережі малого світу та безмасштабні мережі, а також про те, як аналізувати їх за допомогою теорії графів і статистичних методів. Навчилися будувати та аналізувати складні мережі, інтерпретувати їхні властивості та застосовувати мережевий аналіз до проблем реального світу. Заняття також охопило застосування комплексного мережевого аналізу в різних сферах, включаючи аналіз соціальних мереж, біологічні мережі та транспортні мережі. Учасники практичного заняття отримали сертифікати.

Матеріал практичного заняття викладачі планують застосовувати під час проведення лекцій з дисциплін «Системний аналіз навколишнього середовища», «Екологічний менеджмент і аудит», «Моніторинг довкілля», «Моделювання і прогнозування стану довкілля» та ін.


Наверх