ІНФОРМАЛЬНА ОСВІТА – ПОТРЕБА СЬОГОДЕННЯ

Опубліковано: 26.05.2023, 16:32

Викладачі кафедри біології та методики її навчання Альона Заболотна й Тетяна Поліщук постійно відслідковують новини наукових досліджень у галузі біотехнології та генетики, залучаючи здобувачів вищої освіти ОП Біологія до своєї наукової роботи, що в подальшому використовується ними при написанні курсових та кваліфікаційних робіт. Однією з таких форм є участь в науково-практичних семінарах.

Так, у середині травня у форматі ZOOM-конференції відбувся науково-практичний семінар «Особливості застосування біотехнологічних методів на різних етапах селекції овочевих культур» на базі Інституту овочівництва та баштанництва НААН, який проводилаТетяна Івченко, доктор с.-г. наук, професор, завідувач лабораторії генетики, генетичних ресурсів та біотехнології.

Учасниками науково-практичного семінару були розглянуті та опрацьовані такі питання:

  • теоретичні аспекти і результати практичного розв’язання проблеми інтенсифікації селекції та насінництва як традиційних так і нішевих (якон, батат) овочевих культур за використання біотехнологічної ланки;
  • використання методів ізольованих тканин для подолання таксономічних бар’єрів несумісності, створення джерел стійкості до некротрофних патогенів;
  • сучасні експериментальні підходи до збереження генофонду овочевих культур ex situ, зокрема методи розмноження рослин у культурі in vitro й особливості використання мікросателітних ДНК-маркерів для генетичної ідентифікації та паспортизації генотипів.

Наверх