Екологічна виставка картин “Перетворимо відходи у мистецтво”

Опубліковано: 19.05.2014, 13:21

15-16 травня в рамках травневих екологічних дат (12 травня – Свято екологічної освіти, 15 травня – Міжнародний день клімату, 22 травня – Міжнародний день біологічного різноманіття) за ініціативи доцента кафедри хімії, екології та методики їх навчання Гончаренко Ганни Євдокимівни, професора Совгіри Світлани Василівни організовано екологічну виставку картин «хендмейд» «Перетворимо відходи у мистецтво». У заході взяли участь студенти ІІІ-ІV курсів природничо-географічного факультету.

Мета виставки – природоохоронна, яка спрямована на організацію студентської молоді до збору і використання відходів для створення творчих доробків у вигляді картин.

Екологічна виставка картин  «Перетворимо відходи у мистецтво»

Керівники виставки та її учасники

Кожна картина мала свою ідею та концептуальний підхід. Картини виготовлені з відходів: різної фурнітури (бісер, нитки, тканина, мішковина), деревообробки (тирса), продуктів харчування (чай, цукор, сіль, лавровий лист, крупи, перець), побутових відходів (поліетиленові пакети, обгортки від цукерок, шкаралупи яєць), природного матеріалу (морські мушлі, сухі гілки дерев, пісок), фотографій, воску та пластиліну. Окремі картини виготовлені за технікою квілінг.

Екологічна виставка картин  «Перетворимо відходи у мистецтво»

Експертна комісія з акредитації спеціальності «Хімія»

Екологічна виставка картин  «Перетворимо відходи у мистецтво»

Проректор з гуманітарних питань Балдинюк Дмитро Іванович

Екологічна виставка картин  «Перетворимо відходи у мистецтво»

Учасник виставки з власним виробом

Довідка

12 травня – Свято екологічної освіти
Святкується викладачами навчальних закладів та студентами у зв’язку з важливістю екологічної освіти, формування екологічної свідомості та обміну досвіду між державами. Цей День відзначається шляхом організації та проведення конференцій і семінарів, круглих столів, присвячених питанням екології. Організовується у навчальних закладах усіх рівнів, починаючи з дитячих садків та закінчуючи вищими навчальними закладами.

15 травня – Міжнародний день клімату
Святкується у зв’язку з оголошенням метеорологами необхідності захисту клімату як ресурсу для добробуту нинішніх та прийдешніх поколінь, адже клімат, погода, природні катаклізми суттєво впливають на продовольчу, життєву, майнову безпеку, на водні ресурси, відпочинок та збалансований розвиток усіх держав без винятку.

22 травня – Міжнародний день біологічного різноманіття
20 грудня 2000 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 22 травня Міжнародним днем біологічного різноманіття (резолюція 55/201). В цей день була прийнята Конвенція про біологічне різноманіття. Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосила Міжнародний день біологічної різноманітності, аби поглибити розуміння питань біорізноманітності і підвищити обізнаність про них.


Наверх