Вистава театру ім. П. Саксаганського «Хто кому Рабинович»

Опубліковано: 10.12.2014, 9:30

10 грудня наші студенти побачили і не просто побачили, а з захватом прийняли виставу Ігоря Афанасьєва «Хто кому Рабинович», яку уманчанам презентували актори Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П. Саксаганського.

У комедії «Хто кому Рабинович» в гумористичній формі режисер звертається до проблеми національної самосвідомості. Багата американка за заповітом залишила своє майно улюбленій собачці, а опікуном призначила «справжнього Рабиновича» з Білої Церкви. «Справжність» опікуна має визначити собачка, обнюхавши всіх претендентів. На думку героїв твору, заради мільярдних статків варто відректися від рідної віри, мови, змінити усе своє єство. Чи все-таки не варто?

Подивившись виставу, всі посміялися від душі, і замислилися над цим питанням. А взагалі, найголовніше, що хотів автор донести до глядача, – це те, що всі ми просто люди, незалежно від національності. Бо добро і зло не знає національних меж. І кожен врешті-решт отримує те, на що заслуговує.

Актори театру ім. П. Саксаганського вже не вперше приїздять до Умані і щоразу їхні віступи дарують глядачам прекрасні емоції, заряд бадьорості та гарний настрій! Бажаємо, творчому колективу театру наснаги, здоров’я та вдячних глядачів.


Наверх