Вечорниці на Андрія

Опубліковано: 12.12.2014, 10:00

11 грудня напередодні свята Андрія навчальна 210 аудиторія на кілька годин стала маленьким театром, адже на природничо-географічному факультеті відбулися справжні українські вечорниці. Захід підготували учасники студради факультету. Веселі конкурси, ворожіння, співи запальних народних пісень, а також смачне частування традиційними стравами української кухні – все це зуміло подарувати хороший настрій усім присутнім.

Атмосферу фольклорного дійства передавали вишиті рушники, якими прикрасили приміщення, а також щедрий український стіл. Різноманіття страв якого приємно вразило кожного, хто завітав на свято, адже тут були і смачні вареники, солодкі пироги, цукерки та узвар! Крім того, всі хто завітали на свято поринули у дивовижну атмосферу вистави «Вечори на хуторі біля Диканьки», в якій студенти-актори відтворили колорит справжніх українських вечорниць.

Кожен, хто відвідав вечорниці, відчув неперервний зв’язок з українським народом. Адже той, хто сповнений доброти, любові до української спадщини, завжди повертається до традицій і звичаїв свого народу, бо в людині повинно жити щось святе та високе.

 


Наверх