ЯК КРАЩЕ ПІДГОТУВАТИСЯ ДО ЕКЗАМЕНАЦІЙНОЇ СЕСІЇ?

Опубліковано: 23.12.2014, 8:00

Відповідно до затвердженого графіку навчальної роботи у зимовому семестрі 2014-2015 навчального року:

заліковий тиждень – з 15 грудня до 20 грудня  2014 року

екзаменаційна сесія –  з 22 грудня до 26 грудня 2014 року

канікули – з 01 січня до 02 лютого 2015 року.

Для кожного студента екзаменаційна сесія – це своєрідний момент істини, підсумок роботи за семестр, можливість проаналізувати успіхи, невдачі, скласти плани на майбутнє.

Щоб допомогти вам подолати цей шлях успішно, ми підготували декілька порад:

1. Найголовніше – ПСИХОЛОГІЧНА ПІДГОТОВКА. Для того, що б здати іспити успішно, треба працювати над собою. Отже, якщо налаштуватися на плідну працю, на деякий час забути про нічні клуби і дискотеки, то результат вас втішить.

Якщо ви готувалися до кожного семінару, то у вас утворилася система знань. І навіть якщо у вас не буде вистачати часу на підготовку до якогось конкретного заліку чи іспиту, то спрацюють ті знання, які були отримані раніше, тобто ви згадаєте те, що не встигли повторити.

2. Щоб добре ЗАПАМ’ЯТОВУВАТИ матеріал, необхідно знати власні особливості організму. Є люди, які краще запам’ятовують почуте, інші навпаки мусять побачити текст, схему і т.д.

3. Найприємніше – ВІДПОЧИНОК, але не за ноутбуком чи телевізором, а активний відпочинок з друзями. Використовуйте всі слушні моменти для того, щоб поспати. По-перше, щоб активно готуватися наступного дня, вам потрібно відпочити. По-друге, під час сну ваш мозок виконує дуже важливу роботу – він засвоює отриману протягом дня інформацію, тобто переміщує її з оперативної пам’яті у довгострокову.

4. РОЗУМІННЯ того, що вчиш. Якщо читаєте чи вчите напам’ять і абсолютно нічого не розумієте, перепитайте у викладачів (викладачі не відмовлять в консультації), або знайдіть простіший підручник.

5. Налаштуйтеся на УСПІХ! Вірте у свою удачу і в свій успіх, це надає сили та підтримку в ситуаціях, коли людина може розгубитися. Ну, і ніхто ще не скасовував того правила, що успіх приходить до тих, хто в нього вірить. Але пам’ятайте, що викладачі також люди, тобто розраховуйте на себе, а не на хороший настрій екзаменаторів, бо викладачі теж можуть бути роздратованими або втомленими.

6. Запам’ятайте, що все вивчити НЕМОЖЛИВО. Якщо все ж вам попадеться декілька таких питань, відповіді на які не знаєте, спробуйте подумати логічно або вгадати.

Перед іспитом з’їжте шоколадку (для роботи мозку) і з впевненістю йдіть. Шоколад – це чудовий антидепресант: він і смачний, і корисний, та зі стресом допоможе справитись.

Традиційно о цій порі у студентів виникає безліч запитань стосовно складання іспитів і заліків. Тож у цій статті спробуємо дати відповіді на найбільш поширені запитання від студентів.

Які умови потрібно виконати, щоб отримати диплом з відзнакою?

Відповідно до Положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах, студент отримує диплом з відзнакою у випадку, якщо він отримав підсумкові оцінки «відмінно» не менше як з 75 відсотків усіх навчальних дисциплін та індивідуальних завдань, передбачених навчальним планом, а з інших навчальних дисциплін та індивідуальних завдань – оцінки «добре».

Чи впливає на отримання диплому з відзнакою кількість балів, набраних з тих дисциплін, з яких передбачені не іспити, а заліки?

Враховуючи сучасну шкалу оцінювання знань студентів ECTS оцінка «відмінно» відповідає 90-100 балам, оцінка «добре» – 75-89 балів. При цьому для отримання диплому з відзнакою студент повинен набрати вказану кількість балів не тільки з дисциплін, з яких навчальним планом передбачені іспити, а також і з тих дисциплін, з яких передбачені заліки.

Чи впливають заліки на отримання стипендії?

Заліки на отримання стипендії:

– впливають (якщо Ви отримали НЕ ЗАРАХОВАНО (FX) по заліку;

-якщо отримали E чи D і вище Ви все одно отримуєте стипендію за умови успішного складання екзаменаційної сесії.

Хто отримує стипендію?

Стипендію отримують студенти, які навчаються за державним замовленням (на бюджеті) з середнім балом 4,0 та вище. При цьому оцінка «відмінно» за результатами складання іспиту з однієї дисципліни може перекрити оцінку «задовільно» з іншої. Головне, щоб не було двійок ані з іспитів, ані з заліків.

Шановні студенти! Від щирого серця бажаємо вам вдалої здачі екзаменів, гарних оцінок, міцного сну, добрих нервів.

Бажаємо, щоб ваша сесія не була настільки напруженою, як може здатися спочатку,

Нехай фортуна ніколи не полишає вас!

Успішної здачі сесії!

 

 


Наверх